Small talk: Meeting an acquaintance 2

Engleskim se jezikom znate služiti kada se radi o poslovnoj terminologiji, ali small talk je druga priča? Boutique Lingua vam dolazi u pomoć s tri radionice small talka. U prvoj smo naveli izraze za započinjanje razgovora s poznanicima i poznanicama, a u drugoj vam nudimo nekoliko pitanja za sugovornike i sugovornice!

Izrazi poput “Fancy bumping into you here”, “Fancy seeing you here”, “I haven’t seen you for ages” i “Long time, no see” služe nam kako bismo započeli razgovor, dok pitanjima poput “How are things?” i “How are you getting on?” sugovornike i sugovornice potičemo na razgovor o tome što je novo u njihovim životima. 

Umjesto “How are things” i “How are you getting on” možemo koristiti i “What have you been up to” ili “How is it all going”, primjerice: 

How are you getting on?  -Great, I’ve just started working in a new company. What about you? How is it all going? 

Na ova pitanja možemo odgovoriti i s izrazima poput “Busy as ever” i “I’ve been completely snowed under”, kojima sugovornicima i sugovornicama poručujemo da smo jako zaposleni. Izraz “to be snowed under” znači biti zatrpan nečim, a najčešće se odnosi na posao. Ako im pak želimo poručiti da nema ničeg novog, možemo koristiti “Oh, no major news really” ili “Same old, same old”

Pridružite nam se i sljedeći tjedan i usavršite vještinu small talka