Small talk: Meeting an acquaintance 3

Engleskim se jezikom znate služiti kada se radi o poslovnoj terminologiji, ali small talk je druga priča? Boutiquelingua vam dolazi u pomoć s tri radionice small talka. U trećoj radionici nudimo vam izraze za razgovor o zajedničkim prijateljima i izraze za privođenje small talka kraju. 

Nakon što sugovornike i sugovornice pitate o tome što je novo u njihovim životima pitanjima poput “How are things?” i “How are you getting on?”, možete ih pitati i za zajedničke prijatelje ili prijateljice koje također niste dugo vidjeli. Pitanja poput “Do you see much of Ines?”, “How is she getting on?” služe nam kako bismo saznali kako su zajednički prijatelji i prijateljice, a ako ih želimo pozdraviti, možemo reći “Give her my regards” ili “Say hello to her”. 

Izraz “Give her/him my regards” koristi se za izražavanje lijepih želja nekoj osobi pa želimo dodatno naglasiti da nekome šaljemo lijep pozdrav, možemo reći i “Give my best regards to her/him”. 

Kako biste sugovornici ili sugovorniku na pristojan način dali do znanja da morate ići, možete reći “I don’t mean to be rude, but I have to rush”, “I’m in a bit of a hurry” ili, jednostavno, “Well, I should probably go”. Kako biste im poručili da vam je drago zbog vašeg susreta, možete koristiti izraze “Great to see you” ili “It was really nice to see you”. 

Tako small talk može završiti na ovaj način:  -“I’m sorry, but I have to rush. It was really nice to see you!”  -“I should go as well. It was great to see you too!”

Ponovite ove izraze i spremni ste za svoj sljedeći small talk!